Ställ upp för varandra

Något av det viktigaste och finaste man kan göra för varandra inom ett kvarter är att ställa upp för varandra. Behöver någon i kvarteret hjälp eller stöd så ska det finnas någon annan som ställer upp. För nästa gång är det personen som ställde upp som behöver hjälp. Det kan vara med både små och stora saker. Att tänka på påståendet att du ska behandla andra som du vill bli behandlad själv är en väldigt stor hjälp.

Oavsett om någon i ditt kvarter behöver hjälp med att måla om hela huset, passa barnen eller glömde köpa socker i affären – har du möjligheten att hjälpa till så ska du göra det. För vem vet när du behöver hjälp nästa gång, och då vill du att någon ska hjälpa dig. Sannolikheten  att du får hjälp när du behöver det är väldigt mycket större om du hjälper andra i behov! 

Att vara en bra människa

Att hjälpa andra är bland annat det som innebär att vara en bra människa. Oavsett om personen eller kvarteret har det svårt eller inte. Man behöver inte bli bästa vän med alla, men bara att vara omtänksam och trevlig mot alla kommer att ta dig långt här i livet. 

Dessutom så känns det bra att hjälpa andra. Det är biologiskt rotat i oss att hjälpa andra, så det är bland annat det som vi ska göra. Så var inte rädd för att fråga om någon behöver hjälp – trots att de kanske inte är i akut behov av det så kan frågan göra stor skillnad.